2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Greenpeace 45 ezer aláírást gyűjtött, a régi dízelautók kitiltását kérik

A Greenpeace petíciót indított, és 45 ezer aláírást gyűjtött annak érdekében, hogy kampányoljon a korszerűtlen dízelautók Budapestről való fokozatos kitiltása és a dízelüzemű BKV buszok forgalomból való kivonása érdekében. A petíciót átadták Budapest főpolgármesterének.

A Greenpeace június 16-án, pénteken adta át a 45 ezer aláírást Karácsony Gergelynek. A petíció átadásán a 444.hu beszámolója szerint kiderült, hogy még idén dönt a fővárosi közgyűlés a korszerűtlen besorolású autók kivezetésének dátumáról. A fővárosi önkormányzat ugyanis csatlakozott az európai kezdeményezéshez, amely ezt tűzte ki célul.

A 444.hu az esetleges céldátumról is megkérdezte a főpolgármestert, aki szerint Európában a 2030-as dátum egyre gyakoribb. „A választási programomban egyébként szerepelt az alacsony kibocsátású zónák jelölése, amit továbbra is tartok, vannak olyan városrészek, ahol egyszerűen nem is tudunk mást tenni, ezekhez is kell egy céldátum” – idézte cikkében az index.hu Karácsony Gergely szavait.

2020. január 10-én elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az index.hu felidézte, hogy a dugódíj bevezetése körüli vita kapcsán a főváros korábban már utalt rá, hogy öt éven belül korlátozhatják a dízelautók behajtását Budapestre. Dorosz Dávid, a klímavédelemért felelős korábbi főpolgármester-helyettes akkor azzal érvelt, hogy a szennyező autók kitiltásával és a behajtási díj bevezetésével lehetne javítani a főváros levegőminőségén.

Neked ajánljuk
Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Jó idős menetrendre váltott a BKK Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam