2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint új korszak nyílik a zöld közlekedésben, megszületett a döntés a Zöld Busz Program első pályázatairól. A projektirányító bizottság a 4,2 milliárdos keret növeléséről döntött, és jóváhagyta az összes igényt 18,37 milliárd forint értékben.

Megszületett a döntés a Zöld Busz Program első, elektromos meghajtású buszok beszerzésére és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésére benyújtott pályázatairól, így hamarosan az eddigi legnagyobb elektromosautóbusz-beszerzés valósulhat meg Magyarországon 

– jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a minisztérium július 30-án, pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.

A Zöld Busz demonstrációs projektjének soproni állomása 2021. július 16-án Fotó: MTI/Filep István

A Zöld Busz Programnak köszönhetően több nagyváros buszállományának összetétele alakul át. A városi buszflották megújítása nemcsak a kitűzött klíma- és természetvédelmi célok elérése miatt fontos, hanem a szolgáltatás színvonalának növelésével és a légszennyezés mértékének csökkentésével a városi életminőség javításához is hozzájárul.

A támogatási szerződések megkötése és a támogatások kifizetése augusztusban megkezdődik, így hamarosan
123 elektromos autóbusz és 4 önjáró trolibusz beszerzésére kerülhet sor.

Rövid időn belül új pályázat nyílik, a Zöld Busz Programot még több városra kiterjesztik – idézi az MTI az ITM közleményét.

Steiner Attila még a Zöld Busz demonstrációs projektjének soproni állomásán, 2021. július 16-án bejelentette, hogy a következő tíz évre 36 milliárd forintot különített el a kormány zöld buszok vásárlásának és üzemeltetésének támogatására.

Neked ajánljuk
Még kevés az elektromos busz a német utakon Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam