2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fontos mérföldkő: több mint egymillió elektromos jármű a német utakon

A júliusban forgalomba helyezett új autókkal végre átlépte az egymilliós álomhatárt a forgalomban lévő teljesen elektromos és a hálózatról tölthető, plug-in hibrid autók száma Németországban. A klímacélok eléréséhez 2030-ra meg kell 14-szerezni ezt a számot, figyelmeztetett a közlekedési miniszter.

A német szövetségi kormány felfigyelt rá, hogy az e-autó-eladások 2020 végéig elmaradtak a kitűzött céloktól, akkorra ugyanis 1 millió villanyautóval számoltak a német utakon. Az elektromosautó-piac lustaságát látva megkétszerezték a tisztán elektromos és plug-in hibrid autók beszerzésére igénylehető támogatások összegét – írtuk július közepén.

A júliusi értékesítésekkel tehát sikerült elérni az álomszámot – adta hírül az MTI.

Az egymillió jármű 54 százaléka akkumulátorról üzemelő teljesen elektromos, 46 százaléka pedig belső égésű motoros és villanymotoros hajtással is rendelkező, hálózatról is tölthető plug-in hibrid.

A személygépkocsik mellett a haszongépjárműveket és a buszokat is beleszámolták az egymillióba.

Elektromos személygépkocsiból április 1-jén 715 ezer volt forgalomban Németországban, a gépjármű-nyilvántartó hivatal adatai alapján így az egymilliós határt vagy augusztusban, vagy szeptemberben sikerülhet átlépni ezen a téren.

Az új Volkswagen ID.4 GTX Fotó: Volkswagen AG/Volkswagen Newsroom

Szintén április 1-jei adat, hogy 48,3 millió személygépkocsiból 31 millió benzines és 15 millió dízel volt.

Peter Altmaier gazdasági és energiaügyi miniszter „fontos mérföldkőnek” nevezte az egymilliós szám átlépését, szerinte ezzel megfordíthatatlanná vált az energiafordulat a német közlekedésben.

Andreas Scheuer közlekedési miniszter szerint 2030-ra 14 millió teljesen vagy részben elektromos jármű kell a német forgalomba, hogy a klímacélokat tartani tudják.

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Nem sci-fi: az MNB alanyi jogon támogatná az e-autó-vásárlást Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam