2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pécs is bevásárol elektromos buszokból a Zöld Busz Programnak köszönhetően

A Zöld Busz Programban elnyert támogatásnak köszönhetően Pécs további nyolc teljesen elektromos autóbuszt tud vásárolni a már meglévő tíz mellé, így a városban naponta közlekedő buszok mintegy ötöde elektromos meghajtású lesz. A Zöld Busz demonstrációs projektje több városban is járt, így Szolnokon is.

2020. július 31-én adták át Pécsen az első 10 elektromos buszt, melyeket 1,7 milliárd forintos európai uniós pályázati támogatásból vásároltak meg, az akkori projekt a buszok töltésére, kiszolgálására alkalmas garázs építését is magában foglalta – idézi fel a villanyautosok.hu portál.

A környezetbarát járművekhez
2022 elején újabb nyolc, tisztán elektromos meghajtású busz érkezik majd. Az új buszok beszerzését a Zöld Busz Program csaknem 1,2 milliárd forintos támogatása segíti.

Ehhez a zöld buszhoz Szolnokon sietnek a Fiatal pár farmerban című szobor fiataljai, de hamarosan Pécsen is gyarapodik majd a tisztán elektromos buszállomány Fotó: MTI/Mészáros János

Ruzsa Csaba, a város alpolgármestere az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint elmondta, hogy a beszerzés után a pécsi közösségi közlekedésben naponta részt vevő buszok mintegy húsz százaléka tisztán elektromos meghajtású lesz, ami már jelentős jó hatással lesz Pécs levegőjének minőségére is – írja a villanyautosok.hu.

Neked ajánljuk
Nem minden zöld, ami annak látszik: Pécs szigorít a parkoláson Több mint 70 ezren vettek részt a környezetvédelmi konzultációban Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Honnan szerzi majd az EU az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagokat?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam