2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pécs is bevásárol elektromos buszokból a Zöld Busz Programnak köszönhetően

A Zöld Busz Programban elnyert támogatásnak köszönhetően Pécs további nyolc teljesen elektromos autóbuszt tud vásárolni a már meglévő tíz mellé, így a városban naponta közlekedő buszok mintegy ötöde elektromos meghajtású lesz. A Zöld Busz demonstrációs projektje több városban is járt, így Szolnokon is.

2020. július 31-én adták át Pécsen az első 10 elektromos buszt, melyeket 1,7 milliárd forintos európai uniós pályázati támogatásból vásároltak meg, az akkori projekt a buszok töltésére, kiszolgálására alkalmas garázs építését is magában foglalta – idézi fel a villanyautosok.hu portál.

A környezetbarát járművekhez
2022 elején újabb nyolc, tisztán elektromos meghajtású busz érkezik majd. Az új buszok beszerzését a Zöld Busz Program csaknem 1,2 milliárd forintos támogatása segíti.

Ehhez a zöld buszhoz Szolnokon sietnek a Fiatal pár farmerban című szobor fiataljai, de hamarosan Pécsen is gyarapodik majd a tisztán elektromos buszállomány Fotó: MTI/Mészáros János

Ruzsa Csaba, a város alpolgármestere az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint elmondta, hogy a beszerzés után a pécsi közösségi közlekedésben naponta részt vevő buszok mintegy húsz százaléka tisztán elektromos meghajtású lesz, ami már jelentős jó hatással lesz Pécs levegőjének minőségére is – írja a villanyautosok.hu.

Neked ajánljuk
A miskolciak vasárnapig tesztelhetik ingyen az elektromos buszozást A miskolciak vasárnapig tesztelhetik ingyen az elektromos buszozást Milyen lehetőségekkel rendelkezik Magyarország a szén-dioxid-megkötés terén? A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam