2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Joe Biden az elektrifikáció pártján áll, de a tiltással csínján bánna

Joe Biden ellenáll saját pártja azon követelésének, hogy egyszerűen egy céldátumtól tiltsák be az új belső égésű motorral szerelt járművek értékesítését, de ettől függetlenül az amerikai elnök is azon van, hogy csökkenjen a közlekedés károsanyag-kibocsátása, és nőjön az elektromos autók aránya.

Bár ennek inkább csak jelképes jelentősége volna, de Biden hamarosan kiadhat egy elnöki rendeletet arról, hogy reményei szerint 2030-ra minden második értékesített új személyautó elektromos hajtású lesz már – írta meg a 444.hu az Insider értesüléseire támaszkodva.

A jogi értelemben semmire sem kötelező rendeleten túl Joe Biden valódi lépéseket is tenne az ügy érdekében, például hamarosan előterjeszti új kibocsátási szabályozási elképzeléseit is – egy 2026-ig előregondolkodó ütemtervet az új autók károsanyag-kibocsátásának csökkentéséről.

Joe Biden amerikai elnök beszél a függetlenség napja alkalmából rendezett ünnepségen a washingtoni Fehér Házban 2021. július 4-én Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

A General Motors, a Ford és a Chrysler közös közleményükben jelezték, ők maguk is arra törekednek, hogy 2030-ra az új autók 40-50 százaléka már elektromos legyen, egyúttal üdvözölték Biden szimbolikus elnöki rendeletének tervét is – emeli ki a 444.hu.

Azonban korábban azt is érthetővé tették már ezek az autógyártók, hogy ha kötelező volna elérni az elnöki célt, ahhoz több milliárd dollárnyi közpénz befektetésére volna szükség.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam