2021. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos buszok érkeznek Miskolcra a Zöld Busz Program keretében

A borsodi megyeszékhely 10 akkumulátoros elektromos buszt vásárolhat közel 1,5 milliárd forintos támogatással a Zöld Busz Program keretében, melyek várhatóan a jövő év közepén érkeznek majd meg a városba. 2009–2016 között Miskolc villamosflottája is megújult – teszi hozzá a jó hírhez villanyautosok.hu.

Az új buszok teljes hosszban alacsonypadlós szóló autóbuszok lesznek, kizárólag elektromos hajtással rendelkeznek majd, és fel lesznek szerelve klímával, egységes külső és belső vizuális utastájékoztató rendszerrel, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel.

Oldalanként két-két nyitható ablak, ajtónként kamerás utasszámláló berendezés, tolatókamera és fedélzeti kamerarendszer támogatja majd a biztonságot, ingyenes Wi-Fi és USB-s töltőpontok a komfortosságot – sorolja a villanyautós szakportál a miskolci városházán tartott sajtótájékoztatón megismert részleteket.

A képen egy jelenlegi miskolci autóbusz látható, a város autóbuszflottájának fele már sűrítettföldgáz-üzemű Fotó: MTI/Vajda János

A projekt része a töltő-infrastruktúra kialakítása is, így a buszokkal együtt európai szabvány szerinti töltőállomásokat is üzembe helyeznek a városban. A rendszer alkalmas lesz mind a tíz jármű egyidejű töltésére is, így az új buszok napi menetrendjüket úgy teljesíthetik majd, hogy éjszaka pótolják az áramot.

Legfeljebb 5 óra alatt 100 százalékos töltöttségig tudnak majd jutni.

A villanyautosok.hu cikkére kattintva rengeteg további információ kiderül akár a projektről, akár a technológiai specifikációkról, akár Miskolc jelenlegi járműflottájának jellemzőiről.

Neked ajánljuk
London főpolgármestere bejelentette: már csak elektromos buszokat vásárolnak A Zöld Busz Program hozzájárul klímacéljaink eléréséhez Egy modern klasszikus: elektromos Ikarus busz Budapesten Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam