2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi ötletpályázat a Nagykörút újratervezésére: kaptak némi plusz időt a jelentkezők

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye értelmében a főváros meghosszabbította a Nagykörút megújításával kapcsolatos ötletpályázatot, a pályaművek új beadási határideje 2021. október 4. lett. A közösségi ötletpályázatra laikusok és szakemberek terveit is várják.

A szakmai zsűri által kiválasztott ötletek beépülnek majd a Nagykörút fejlesztési programjába, emellett a nyertes pályázók pénzdíjban is részesülnek 700 ezer forint értékben, illetve olyan különdíjak is gazdára találnak majd, mint például a 3-as metró felújítás alatt álló körúti állomásainak meglátogatása, vagy egy exkluzív séta a budapesti főgyűjtőcsatornában.

A regisztrált érdeklődők számára szeptemberben tervezési workshopot tartanak, ezen konzultációs lehetőséget is biztosítanak a szakmai zsűrivel.

Biciklisek és autósok a fővárosi Nagykörúton 2020. május 23-án Fotó: MTI/Mónus Márton

A júniusban meghirdetett közösségi pályázatra augusztus elejéig több mint hatvanan regisztráltak. A pályaművek beadási határidejét a Főpolgármesteri Hivatal október 4-re változtatta. A pályázat részletei az enbudapestem.hu oldalon olvashatók, ide kattintva.

A Főpolgármesteri Hivatal tavaly októberben online kérdőívben várta a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről. Akkor azt közölték: a Nagykörút komplex megújítását tervezik, a cél a körút megkopott vonzerejének, presztízsének és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása – írja az MTI.

Neked ajánljuk
Nem sci-fi: az MNB alanyi jogon támogatná az e-autó-vásárlást A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában A siker titka vidéken, 18. rész – Dunaszigeti zöldségközösség (videó) Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam