2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az önkormányzat célja, hogy a város minél élhetőbb legyen

Kerékpárutakat alakítanak ki, illetve tehermentesítik a Kossuth utca járműforgalmát, ugyanis a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből 997 millió forintot nyert Zalaegerszeg a két elemből álló projekt megvalósítására – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A teljes egészében vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából kétirányúsítják a Kossuth utcával párhuzamos, évtizedek óta egyirányú Kosztolányi utat, ami lehetővé teszi majd a belváros forgalmának csillapítását.

A minél élhetőbb, egészségesebb, fenntarthatóbb városért a pályázási lehetőségeket is meg kell ragadni Fotó: MTI/Varga György

Emellett a munkába járást segítő kerékpárutakat építenek, jelölnek ki vagy újítanak fel annak érdekében, hogy a város peremén található intézmények, ipartelepek és üzletközpontok biciklivel is akadálytalanul és biztonságosan elérhetők legyenek. 

A zalaegerszegi gyalogos- és kerékpárosbarát beruházások várhatóan 2022 decemberére fejeződnek be – hangsúlyozta a közlemény.

Neked ajánljuk
Milyen legyen az Aquincumi híd? Inkább kevesebb autót A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam