2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja

856 darab tisztán elektromos meghajtású járműre rakták fel a zöld rendszámot a nyár utolsó hónapjában, a teljesen elektromos autók beszerzését támogató állami pályázat legutóbbi fordulója után. Ilyen mértékű elektromos bővülésre senki nem számított az újautó-piacon.

A 856 darab tisztán elektromos hajtású új autó forgalomba helyezése nemcsak az idei év legjobb eredménye, hanem a tavaly decemberi eddigi rekordot is túlszárnyalta.

Az új rekord beállításában valószínűleg a pályázaton állami támogatást nyert céges elektromos autók átadása is szerepet játszott.

A portfolio.hu gazdasági portál a villanyautosok.hu elektromos autózással foglalkozó szakportál beszámolójára támaszkodva értékelte a tendenciát, illetve ismertette az adatokat.

Teslát töltenek az egyszerre kilenc elektromos autó fogadására képes töltőállomáson a Nagykanizsához közeli Sormáson 2018-ban Fotó: MTI/Varga György

További augusztusi adatok

  • Hatótávnövelő elektromos autóból 416 darabot regisztráltak, éppen annyit, mint júniusban.
  • Tölthető hibridből 180 darab indulhatott útnak zöld színű rendszámmal, a február óta tartó stagnálás folytatódott.
  • Egyéb zéró emissziós autóból, például üzemanyagcellás modellből augusztusban egyet sem regisztráltak.
  • Összességében 1452 környezetbarát példánnyal bővült a hazai autóállomány, ami 9-cel több, mint 2020 utolsó hónapjában. 

Egy év alatt körülbelül 60 százalékkal lett több a magyar utakon a zöld rendszámos autó, és 68 százalékkal több a villanyautó.

Neked ajánljuk
Tannistest: idén több mint a fele elektromos Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam