2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone

A Vodafone évek óta elkötelezett támogatója a fenntarthatóságnak és a bolygó védelmének. A Vodafone Magyarország a több mint 400 autóból álló gépjárműflottáját fokozatosan környezettudatos modellekre cseréli. Első lépésként 106 darab plug-in hibrid Škoda Octavia IV érkezett a céghez a Porsche Hungariától.

A lépés a Vodafone globális környezetvédelmi stratégiájába illik, melynek állomásai a következők:

  • 2025-től a vállalat teljes gépjárműflottája már csak elektromos autókból fog állni,
  • 2030-ra a nullára csökkenti a karbonlábnyomát a teljes vállalatcsoport,
  • 2040-ig ezt a teljes beszállítói és partnerhálózatra is kiterjeszti.

A most átadott autókon túl további 60 környezettudatos gépjármű, köztük plug-in hibridek és tisztán elektromos autók érkeznek a következő év elejéig a flottába.

Környezettudatos zöldautókra cseréli gépjárműflottáját a Vodafone Fotó: Vodafone Magyarország/Porsche Hungaria

Másik nagy idei eredménye a Vodafone-nak, hogy június vége óta európai működésének energiaellátását 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi.

A megújulóra való átállást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette elsőként 2020 októberében.

Neked ajánljuk
Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ első osztályú kocsiját Budapesten Kiderült, hogyan gondolkodnak a hazai villanyautósok Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program Másfél milliárd dollárt költ fenntartható szolgáltatásainak fejlesztésére a KPMG Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam