2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tannistest: idén több mint a fele elektromos

A holland Autovisie című lapnál dolgozó Fred van der Vlugt a fejébe vette, és először 1963-ban meg is valósította az év autója megválasztásának lebonyolítását és az Év Autója cím odaítélését. A kiválasztás minden évben hosszú folyamatot jelent, amelynek sok fontos állomása van.

A legjelentősebb ezek közül talán az először 1978-ban megtartott Tannistest, amely a rendezvénynek azóta is otthont adó Tannisby dán faluról kapta a nevét. Lényegében többnapos autótesztelő Paradicsomról van szó a Totalcar korábbi, kifejezetten a tesztnapokat bemutató cikke alapján.

A Tannistest tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén a Totalcar lelkes csapata – köztük kettő zsűritag – ellátogatott Dánia északi részébe, ahol a Balti- és az Északi-tenger találkozik, hogy kivegyék a részüket a paradicsomi tesztelésből.

Versenyben van a 2021-es Opel Mokka-e is Fotó: Opel Automobile GmbH/Opel Pressroom

A 2022-es Év Autója díjért versenyben levő összes típus közül 27-ből sikerült legalább egy példányt megszerezniük a Tannistestet szervező skandináv zsűritagoknak. Sok típusból akár három-négy is érkezett, esetenként különböző hajtásláncokkal – írták ráhangolódó cikkük elején az elhivatott szakújságírók-tesztelők. 

Tannisbyben már átvette a hatalmat a villanyautó 

– állapították meg hamar a totalcarosok.

A tisztán elektromos hajtású modellek többségbe kerültek a belső égésű motorral vagy azzal is hajtott típusokkal szemben: a 67-ből 34 autó elektromos. A maradék nagy része pedig vagy hibrid, vagy tölthető hibrid – világítottak rá a tendenciára, leszögezve, hogy a 67 autóból ráadásul mindössze egyetlenegyet hajt dízelmotor.

Az első benyomásokat rögzítő Totalcar-videó alább megtekinthető. 

Itt már átvette a hatalmat a villanyautó – A Totalcar-különítmény a Tannistesten Forrás: Totalcar.hu/YouTube.com

A ráhangolódó cikkért érdemes ide kattintani. Akit pedig érdekel a Totalcar-küldöttség részletes élménybeszámolója, az kövesse az autós oldalon az eseményeket.

„A Tannistest mindig jó mintavétel az autóipar aktuális állásáról, most éppen nem tudunk úgy eldobni egy követ, hogy ne villanyautót találjon el. Van közlekedőedény, trendi SUV, sőt sportautó is, tehát beszélni van miről” 

– kecsegtetnek további izgalmas tartalmakkal a tesztelők. 

Neked ajánljuk
A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Már harminc éve ismerik el „A Környezet Védelméért” munkálkodókat Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam