2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyarok csaknem fele nyitott az elektromos technológiára

Abban biztosak vagyunk, hogy a jövő az elektromos autózásé, de azt már nem tudjuk ennyire biztosan, hogy mi magunk milyen meghajtást választunk majd a következő autóvásárláskor – az Opino mobiltelefonos applikáció segítségével reprezentatív felmérés készült a magyarok autóvásárlási preferenciáiról.

A közvélemény-kutatásban megkérdezettek fele gondolja úgy, hogy a jövő az elektromos autózásé. A magyarok csaknem fele, 44 százalék nyitott is az elektromos technológiára, de következő autóvásárlásukkor körülbelül ugyanennyien kiegyeznének egy benzines vagy egy hibrid autóval is. A dízelautót viszont csak a válaszadók 24 százaléka jelölte be lehetséges opcióként.

A magyarok szerint a nagyobb hatótávolság és a jobb töltő-infrastruktúra is elősegítené az elektromos autók terjedését, de a legtöbben a vételár csökkenésére várnak.

Autók a 10 éves Megyeri hídon 2018 szeptemberében Fotó: MTI Fotó/Mohai Balázs

A felmérés alapján a magyar autóvásárló átlagosan maximum 2,98 millió forintot költene el következő vásárlásakor – emelte ki a kutatás eredményeit bemutató villanyautosok.hu portál.

A magyarok többsége használt autóban gondolkodik, csak a válaszadók kevesebb mint fele, jellemzően az idősebb korosztályok engednének meg maguknak új autót.

A kutatásból fény derült továbbá a magyarok jelenlegi autójának jellemző életkorára, a vásárlási kedv alakulására és a márkák közötti népszerűségi verseny dobogósainak listájára, valamint az autómegosztó szolgáltatások ismertségére is. A teljes cikk itt olvasható.

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam