2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vitorlások versenyén már tekintetbe veszik a fenntarthatóságot

Miközben az autós sportágakban egyre többen sürgetik a fenntartható fordulatot, a vitorlás hajók tudatosság terén az élre törtek: az idei Vitorlás Grand Prix-n külön kategóriában veszik tekintetbe a csapatok környezeti lábnyomát.

Az Impact League kategóriában a verseny szervezői a csapatokat a karbonlábnyomuk csökkentése érdekében tett lépéseikért pontozzák. Az Impact League-nek külön ranglistája van, amely az összesített pontversennyel párhuzamosan fut, akár a végső sorrendet is befolyásolva  – számolt be róla az Euronews.

 Minden csapat 10 fenntarthatósági kritériumnak is meg kell hogy feleljen. Ezek között szerepel például a tiszta energiaforrásokkal megvalósuló új technológiák felhasználása vagy az egyszer használatos műanyagok mellőzése.

„Fő célunk a gondolkodás, a viselkedés megváltoztatása” – hangsúlyozta a verseny igazgatója.

„A sportnak hatalma van. Rengeteg emberhez elér, sokakra hatással van – nyilatkozott az egyik ausztrál vitorlázó. – Annyira ugyan nem vagyunk népszerűek, mint a labdarúgás vagy a Forma–1, de ha elindítunk egy trendet, az emberek követni fogják a példánkat.”

Neked ajánljuk
Vajon a járvány után kevesebbet fognak közlekedni az emberek? Zöld irányok az európai közlekedésben A látássérültek számára veszélyt jelentenek a széthagyott rollerek Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam