2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vitorlások versenyén már tekintetbe veszik a fenntarthatóságot

Miközben az autós sportágakban egyre többen sürgetik a fenntartható fordulatot, a vitorlás hajók tudatosság terén az élre törtek: az idei Vitorlás Grand Prix-n külön kategóriában veszik tekintetbe a csapatok környezeti lábnyomát.

Az Impact League kategóriában a verseny szervezői a csapatokat a karbonlábnyomuk csökkentése érdekében tett lépéseikért pontozzák. Az Impact League-nek külön ranglistája van, amely az összesített pontversennyel párhuzamosan fut, akár a végső sorrendet is befolyásolva  – számolt be róla az Euronews.

 Minden csapat 10 fenntarthatósági kritériumnak is meg kell hogy feleljen. Ezek között szerepel például a tiszta energiaforrásokkal megvalósuló új technológiák felhasználása vagy az egyszer használatos műanyagok mellőzése.

„Fő célunk a gondolkodás, a viselkedés megváltoztatása” – hangsúlyozta a verseny igazgatója.

„A sportnak hatalma van. Rengeteg emberhez elér, sokakra hatással van – nyilatkozott az egyik ausztrál vitorlázó. – Annyira ugyan nem vagyunk népszerűek, mint a labdarúgás vagy a Forma–1, de ha elindítunk egy trendet, az emberek követni fogják a példánkat.”

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam