2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aláírásgyűjtés egy benzinmentes jövőért

A globális szén-dioxid-kibocsátás 24 százalékáért a közlekedés felel, ezen belül a közúti járművek adják a kibocsátás közel 75 százalékát. A Villanyautósok Világszövetsége arra szólítja fel az országok vezetőit, hogy kötelezzék el magukat arra, hogy 2030-ra minden új jármű elektromos legyen.

Mi, alulírott elektromosjármű-tulajdonosok a világ minden tájáról, felszólítjuk a Villanyautósok Világszövetsége (GEVA – Global EV Drivers 'Alliance) által képviselt 28 ország vezetőit, hogy kötelezzék el magukat, hogy 2030-ra az új könnyűjármű-eladások 100%-a tölthető, 2035-re pedig tisztán elektromos, zéró emissziós legyen. A felhívás apropója, hogy ezekben a hetekben készülnek fel a globális vezetők a 2021. október 31. és november 12. között Glasgow-ban tartott ENSZ COP26 Klímaváltozás Konferenciára

így kezdődik annak a nyilatkozatnak a szövege, amelynek aláírására buzdít minden elektromos autóst a Villanyautósok Világszövetsége, hogy ezáltal is nyomatékosítsák a változás égető szükségét. 

Az aláírásgyűjtés mellett a szervezet külön nyilatkozatban szólítja fel az országok vezetőit, hogy támogassák az elektromos közlekedésre átállás minél gyorsabb megvalósítását.

Fotó: Pixabay/andreas160578
Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam