2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aláírásgyűjtés egy benzinmentes jövőért

A globális szén-dioxid-kibocsátás 24 százalékáért a közlekedés felel, ezen belül a közúti járművek adják a kibocsátás közel 75 százalékát. A Villanyautósok Világszövetsége arra szólítja fel az országok vezetőit, hogy kötelezzék el magukat arra, hogy 2030-ra minden új jármű elektromos legyen.

Mi, alulírott elektromosjármű-tulajdonosok a világ minden tájáról, felszólítjuk a Villanyautósok Világszövetsége (GEVA – Global EV Drivers 'Alliance) által képviselt 28 ország vezetőit, hogy kötelezzék el magukat, hogy 2030-ra az új könnyűjármű-eladások 100%-a tölthető, 2035-re pedig tisztán elektromos, zéró emissziós legyen. A felhívás apropója, hogy ezekben a hetekben készülnek fel a globális vezetők a 2021. október 31. és november 12. között Glasgow-ban tartott ENSZ COP26 Klímaváltozás Konferenciára

így kezdődik annak a nyilatkozatnak a szövege, amelynek aláírására buzdít minden elektromos autóst a Villanyautósok Világszövetsége, hogy ezáltal is nyomatékosítsák a változás égető szükségét. 

Az aláírásgyűjtés mellett a szervezet külön nyilatkozatban szólítja fel az országok vezetőit, hogy támogassák az elektromos közlekedésre átállás minél gyorsabb megvalósítását.

Fotó: Pixabay/andreas160578
Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam