2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az autóiparnak is gondot okoznak a poloskák

Az invazív fajok ott is problémákat okozhatnak, ahol nem is várnánk: az Európában és Észak-Amerikában évekkel ezelőtt megjelenő ázsiai márványospoloska most az ausztráliai autóimportban okozott fennakadást – írja a totalcar.hu.

Nem csak a kertekben tesz kárt az ázsiai márványospoloska Fotó: pixabay, Brett Hondow

Az autószállító konténerekben tömegesen találták meg a faj egyedeit, így a hatóságok alapos rovarirtásra kötelezik az importőröket, ez pedig akár egy hónappal is visszavetheti az autószállítmányok beérkezését. A problémát súlyosbítja, hogy öt éve teljesen felszámolták Ausztráliában a helyi autógyártást, így a kontinens teljes gépjárműszükségletét importból fedezik.

Az ázsiai márványospoloska néhány év alatt a Föld nagy részén elterjedt. Ez elsősorban az ázsiai árukivitel elképesztő méreteinek és ezzel összefüggésben a csomagellenőrzések általános lazulásának köszönhető. Hazánkban 2017 őszén bukkantak fel először tömegesen a kellemetlen szagot árasztó rovarok.

Neked ajánljuk
Csütörtökig várja az érdeklődőket az Automotive Hungary Többféle tiszta technológia térnyerése is elképzelhető az autóiparban Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett Műanyag élőhellyé változott a Csendes-óceánon úszó szemétsziget
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam