2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Norvégiában áprilisban az új autók 100%-a elektromos lesz

Norvégiában a szeptemberben regisztrált új autók 91,5%-a elektromos vagy hibrid meghajtású volt, a Norvég Automobil Szövetség előrejelzése szerint 2022 áprilisában eladhatják az utolsó belső égésű motorral felszerelt autót is – írja a raketa.hu.

A norvég nonprofit szervezet, a Közúti Közlekedési Információs Tanács október elsejei jelentése szerint az országban szeptemberben regisztrált új autók jelentős többsége már nem belső égésű motoros jármű volt: a 77,5%-ot kitevő tisztán elektromos (akkumulátoros) és 14%-nyi hibrid modell az összes új autó 91,5%-át jelentette. Ha ezzel a tempóval haladnak tovább az elektromosautó-vásárlások, akkor sokkal hamarabb megvalósulhat a belső égésű motorok korszakának vége, mint azt eredetileg tervezték, ezt ugyanis 2025-re tartották megvalósíthatónak.

Norvégiában már csak elektromos autót érdemes vásárolni Fotó: Pixabay, Mikes Photography

A szeptemberben regisztrált 17 992 új autó közül 13 941 volt tisztán elektromos, ezen belül pedig nem kifejezetten olcsó márkák álltak az első helyen. A magas árak nem riasztják el az embereket, ennek oka többek között – persze a Norvégiában érvényes adózási szabályok mellett – az is lehet, hogy az újabb modellek már nagyobb hatótávval rendelkeznek, de az út közben történő töltés miatt egyébként sem kell már annyira aggódni az országban, mivel egyre jobban kiépítik a töltőhálózatot.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam