2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Norvégiában áprilisban az új autók 100%-a elektromos lesz

Norvégiában a szeptemberben regisztrált új autók 91,5%-a elektromos vagy hibrid meghajtású volt, a Norvég Automobil Szövetség előrejelzése szerint 2022 áprilisában eladhatják az utolsó belső égésű motorral felszerelt autót is – írja a raketa.hu.

A norvég nonprofit szervezet, a Közúti Közlekedési Információs Tanács október elsejei jelentése szerint az országban szeptemberben regisztrált új autók jelentős többsége már nem belső égésű motoros jármű volt: a 77,5%-ot kitevő tisztán elektromos (akkumulátoros) és 14%-nyi hibrid modell az összes új autó 91,5%-át jelentette. Ha ezzel a tempóval haladnak tovább az elektromosautó-vásárlások, akkor sokkal hamarabb megvalósulhat a belső égésű motorok korszakának vége, mint azt eredetileg tervezték, ezt ugyanis 2025-re tartották megvalósíthatónak.

Norvégiában már csak elektromos autót érdemes vásárolni Fotó: Pixabay, Mikes Photography

A szeptemberben regisztrált 17 992 új autó közül 13 941 volt tisztán elektromos, ezen belül pedig nem kifejezetten olcsó márkák álltak az első helyen. A magas árak nem riasztják el az embereket, ennek oka többek között – persze a Norvégiában érvényes adózási szabályok mellett – az is lehet, hogy az újabb modellek már nagyobb hatótávval rendelkeznek, de az út közben történő töltés miatt egyébként sem kell már annyira aggódni az országban, mivel egyre jobban kiépítik a töltőhálózatot.

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam