2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem lépnek le a gázról Németországban

Megbukott a három német párt által is támogatott sebességkorlátozás terve. A német közszolgálati televízió korábbi közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 53 százaléka támogatta volna a 130 km/h-s sebességkorlátozást az autópályákon.

A sebességkorlátozás a liberális pártelnök, Christian Lindner miatt bukhatott meg, aki köztudottan autórajongó: garázsában pedig egy Mercedes S500 és egy Porsche 911 is áll – számolt be az AutBild.de alapján a Portfolio.

A szabályozást megtorpedózók szerint a sebességkorlátozások, a dízelek kitiltása, illetve a belső égésű motorok gyártásának a leállítása szerintük nem progresszív és nem fenntartható.

Linder az elektromos meghajtás kizárólagossá tételével sem ért egyet, és inkább az olyan technológiai megoldásokat támogatja, mint a szintetikus üzemanyag vagy a hidrogén.

A Zöldek társelnöke, Robert Habeck elismerte, hogy kompromisszumot kötöttek a sebességkorlátozás ügyében, azonban kifejezte, hogy több más kérdés miatt elégedettek lehetnek. Az új szövetségi kormány az elektromobilitás vezető piacává kívánja tenni Németországot, és ennek érdekében mindent megtesz azért, hogy felgyorsítsák a töltőállomások számának a bővítését.

Miközben Németországban nem kerül bevezetésre sebességkorlátozás az autópályákon, addig az Európai Parlament állásfoglalása szerint a járművek biztonságos sebességszintjét 30 km/h-ra kéne mérsékelni a lakott területeken és ott, ahol sok a gyalogos és a kerékpáros.

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam