2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Feltámadt és egyből flottája elektrifikációjába fogott a Hertz

Másfél éve még csaknem csődbe ment, 2020 májusában csődvédelem alá került, és onnan csak négy hónapja kecmergett ki a Hertz Global Holdings, a világ egyik legrégebbi autókölcsönzője. A cég hétfőn közölte, hogy belehúz autóflottája elektrifikációjába, és 100 ezer Model 3-ast rendel a Teslától.

A vételi árról a közleményben nem esett szó, de mivel az MTI adatai szerint 40 ezer dollár körül van a Model 3 jelenlegi ára, az ügylet értéke elérheti a 4 milliárd dollárt.

A megrendelés az első lépés afelé, hogy a Hertz autóparkja döntő részben elektromossá váljon.

Tesla Model 3 elektromos autók a Hertz egyik autókölcsönzési pontjánál Fotó: Hertz

A Tesla a következő 14 hónapban szállítja majd le a megrendelt autókat, amelyeket az USA-ban, illetve az Államokon kívül számos európai országban állít forgalomba az autókölcsönző cég. A Hertz félmillió autót és teherjárművet kölcsönöz világszerte mintegy 150 országban

– tette hozzá a hírügynökség.

A Hertz bejelentése hatására kilőtt a Tesla részvényára hétfőn a New York-i börze tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésében.

Neked ajánljuk
2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam