2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volkswagen-vezér szerint ideje elektromos autóra váltani

A Volkswagen-csoport igazgatótanácsának elnöke, Herbert Diess „Ideje váltani” felkiáltással osztotta meg a LinkedIn szakmai oldalon az állítást, miszerint hagyományos autót használni akár 50 százalékkal is drágább lehet, mint villanyautót.

A villanyautosok.hu elektromos autózással foglalkozó portál cikke szerint Diess a posztjában az Auto Zeitung által elvégzett számításokra hivatkozik.

Az Auto Zeitung adatai alapján Volkswagen Tiguan 2.0 TDI-t használni 30 százalékkal többe kerül, mint Volkswagen ID.4-gyel közlekedni. Az Audi esetében pedig már 40 százalékkal magasabbak a dízel Q5 költségei a Q4 e-tron modellhez viszonyítva.

A legnagyobb felárat, az 50 százalékos pluszköltséget pedig az a Škoda-vásárló fogja fizetni, aki Kodiaqot vesz a legnagyobb akkus Škoda ENYAQ iV 80 helyett.

A képen egy teljesen elektromos Škoda ENYAQ Sportline iV látható Fotó: Škoda Storyboard Media Room

Mindhárom márkánál igaz, hogy a vételár is kedvezőbb az elektromos autó esetében, bár az Audi és a Volkswagen modelljeinél ez csak az állami támogatásnak köszönhető – jegyzi meg a villanyautós hírportál.

A Škodánál viszont már a listaár is a tiszta üzemű, teljesen elektromos modellnek kedvez.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam