2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Döntős helyezést ért el Budapest a CIVITAS szakmai versenyén

A fenntartható közlekedés terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt elismerő CIVITAS-díjak célja felhívni a figyelmet azokra az európai városokra, amelyekben a legambiciózusabb, leginnovatívabb és legsikeresebb fenntartható városi mobilitási megoldásokat vezetik be. Budapest döntős helyezést ért el.

A 2021-es pályázat lezárultával három kategóriában – Átalakulás (Transformation), Hagyomány (Legacy) és Klímasemlegesség (Climate Neutral) – hirdettek két-két döntőst és egy-egy győztest. A díjakat október 20-án, a 2004 óta minden évben megrendezett CIVITAS Forum konferencián adták át.

Budapest az Átalakulás kategóriában ért el döntős helyezést, a magyar főváros esetében a város zöldítésére való törekvéseket, a fenntartható mobilitással kapcsolatos beruházásokat és a városlakók bevonását szolgáló intézkedéseket ismerte el a nemzetközi szervezet.

A kategória győztese Aachen lett.

CIVITAS-díjak: a díjazottak inspirálhatják Európa más városait (a kép illusztráció) Fotó: BKK

Budapest pályázata kiemelte a Blaha Lujza tér és a pesti rakpart zöldítését, a MOL Bubi sikerét, a klímaváltozással foglalkozó közösségi gyűlés megszervezését, valamint a részvételi költségvetést.

Az elismerő oklevelet Aachen városában Németh Zsolt, Budapest Főváros Brüsszeli Képviseletének munkatársa vette át – áll a BKK honlapján megjelent közleményben.

Neked ajánljuk
Lehet, hogy Erzsébetvárosban lesz az első „szuperblokk” Budapesten? Öt étel-ital, amit elvihet a klímaváltozás Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén A zöld átmenetért felelős biztos szerint részmegoldásokat hozott a klímacsúcs
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam