2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

27 ezer autót cserél le fokozatosan az SAP

2025-től kizárólag zéró emissziós személygépjárművet választhatnak majd céges autónak az SAP SE munkatársai – írta meg a villanyautosok.hu elektromos autózással foglalkozó szakoldal. A vállalás mintegy 27 ezer autó cseréjét jelenti 2030-ig, amelyek ma az SAP saját karbonkibocsátásának oroszlánrészét adják.

Természetesen nem arról van szó, hogy kidobnák az üzemképes klasszikus meghajtású járműveket, hogy elektromos autókat állítsanak a helyükre! A belső égésű motorral szerelt cégautók élettartamuknak megfelelően fokozatosan kopnak ki a járműflottából 2030-ig. Az SAP szerint ezzel végül globálisan 500 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását tudják majd elkerülni.

A folyamat nem is most kezdődik, az SAP flottájában a villanyautosok.hu cikke szerint már 2010 óta jelen vannak az elektromos autók, jelenleg közel 20 százalék az arányuk a teljes autóparkon belül.

A flotta zöldítése már Magyarországon is megkezdődött, az SAP Hungary nemrég vezetett be új cégautó-szabályzatot, így elérhetővé váltak a belső égésű motorosoknál drágább hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos üzemű autók is egy-egy kategórián belül.

A vállalat a töltőre csatlakoztatható autók számával párhuzamosan saját töltő-infrastruktúráját is folyamatosan bővíti.

Az SAP autóflottájáért globálisan felelő Steffen Krautwasser éppen elektromos autót tölt egy töltőállomáson az SAP németországi, Walldorfban található központjában Fotó: © Ingo Cordes/SAP

„Az éghajlatváltozás az egyik legsürgetőbb kihívás világszerte, mi pedig a saját működésünket és az ügyfeleinkét is igyekszünk a környezetvédelem érdekében megreformálni. Autóflottánk fontos tényező ebben, amelynek zöldítését a kollégák is előszeretettel támogatják. A magyarországi irodában az idei gépkocsirendeléseknél már teljesen eltűntek a dízel autók, 14 százalékot képviseltek a villanyautók, 25 százalékot a plug-in hibridek és 40 százalékot a sima hibridek. Ezen az úton fogunk továbbmenni annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk a legfrissebb globális vállalásunkat”

idézte a villanyautós szakoldal a flotta-elektrifikációval és a vállalati szerepvállalással kapcsolatban Pintér Szabolcsot, az SAP Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az SAP új célkitűzése a magyarországi leányvállalat esetében közel 650 autót fog érinteni.

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam