2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól

A cél 2035 volt, de végül a 2040-es határidőben sikerült megállapodni: a COP26-on 24 ország, sok nagyváros és több autógyártó is vállalta, hogy a követező évtized végéig beszüntetik a fosszilis üzemanyaggal hajtott járművek gyártását. Helyettük a zéró emissziós járművek veszik majd át a terepet.

Az aláírók között olyan országok is szerepelnek, mint Nagy-Britannia, Kanada, Hollandia vagy Lengyelország, de Horvátország és Szlovénia is aláírta az egyezményt – részletezte a telex.hu hírportál a The Guardian beszámolója alapján.

Fontos, hogy ugyan nem írta alá az egyezményt, de együttműködéséről biztosította az aláírókat India is. Olyan népes és nagy autógyártó országok, mint az Egyesült Államok, Kína vagy Németország viszont kihúzták magukat a megállapodásból.

A cél, hogy a fosszilis üzemanyaggal hajtott járművek helyét a teljesen kibocsátásmentes járművek vegyék át Fotó: Roger Victorino fotója az Unsplash-en

De támogatta a célt aláírásával több ismert autógyártó cég is, mint például a Ford, a Mercedes vagy a Volvo, miközben a BMW, a Toyota vagy a Volkswagen nem írta alá az egyezményt.

Több nagyváros, így New York, London és Barcelona is elkötelezte magát.

Az aláírók teljes listája itt megtalálható.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Villanyautós forradalom zajlik a kis görög szigeteken Glasgow-i klímacsúcs: a cél 1,5 fokban maximálni a globális felmelegedés mértékét Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam