2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól

A cél 2035 volt, de végül a 2040-es határidőben sikerült megállapodni: a COP26-on 24 ország, sok nagyváros és több autógyártó is vállalta, hogy a követező évtized végéig beszüntetik a fosszilis üzemanyaggal hajtott járművek gyártását. Helyettük a zéró emissziós járművek veszik majd át a terepet.

Az aláírók között olyan országok is szerepelnek, mint Nagy-Britannia, Kanada, Hollandia vagy Lengyelország, de Horvátország és Szlovénia is aláírta az egyezményt – részletezte a telex.hu hírportál a The Guardian beszámolója alapján.

Fontos, hogy ugyan nem írta alá az egyezményt, de együttműködéséről biztosította az aláírókat India is. Olyan népes és nagy autógyártó országok, mint az Egyesült Államok, Kína vagy Németország viszont kihúzták magukat a megállapodásból.

A cél, hogy a fosszilis üzemanyaggal hajtott járművek helyét a teljesen kibocsátásmentes járművek vegyék át Fotó: Roger Victorino fotója az Unsplash-en

De támogatta a célt aláírásával több ismert autógyártó cég is, mint például a Ford, a Mercedes vagy a Volvo, miközben a BMW, a Toyota vagy a Volkswagen nem írta alá az egyezményt.

Több nagyváros, így New York, London és Barcelona is elkötelezte magát.

Az aláírók teljes listája itt megtalálható.

Neked ajánljuk
2030-ra akár az összes autóeladás 60 százalékát is kitehetik az elektromos autók Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam