2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet, hogy Erzsébetvárosban lesz az első „szuperblokk” Budapesten?

A budapesti VII. kerület képviselő-testülete a jelenleg érvényben lévő forgalomcsillapítás próbaidőszakát meghosszabbította 2022. június 30-ig. Addig megvizsgálják a lehetőségét annak, hogy Erzsébetváros Nagykörúton belüli részére 2022. július 1-jétől csak az ott lakók hajthassanak be autóval.

A Színes Erzsébetváros nevű Facebook-oldalon megjelent poszt alapján írta meg a hvg.hu gazdasági hírportál zöldhíreket gyűjtő rovata, hogy a VII. kerületi önkormányzat jövő júliusban talán létrehozza a magyar főváros első védett övezetét: azaz Belső-Erzsébetváros lehet majd az első olyan „szuperblokk”, ahova csak az ott élők autózhatnak be.

Eklektikus bérház az Akácfa utca és a Dohány utca sarkán, Erzsébetvárosban – A VII. kerület Budapest legkisebb területű, de legnagyobb népsűrűségű kerülete Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A Facebookon közöltek szerint a felvetést az önkormányzat a forgalomcsillapítás próbaidőszakának hátralévő több mint fél évében szakértőkkel és a lakossággal együttműködve fogja megvizsgálni. 

Valószínűleg a konkrét részleteket is ennek az egyeztetésnek a részeként dolgozzák ki, például hogy a munkájukat végzők, taxisok, futárok, szállítók hogyan közlekedhetnek majd a kerületben, mert ilyesmiről a bejegyzésben még nem esett szó.

Neked ajánljuk
Döntős helyezést ért el Budapest a CIVITAS szakmai versenyén 25 hektáron ültettek fákat a Pilisi Parkerdőben Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén A zöld átmenetért felelős biztos szerint részmegoldásokat hozott a klímacsúcs
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam