2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet, hogy Erzsébetvárosban lesz az első „szuperblokk” Budapesten?

A budapesti VII. kerület képviselő-testülete a jelenleg érvényben lévő forgalomcsillapítás próbaidőszakát meghosszabbította 2022. június 30-ig. Addig megvizsgálják a lehetőségét annak, hogy Erzsébetváros Nagykörúton belüli részére 2022. július 1-jétől csak az ott lakók hajthassanak be autóval.

A Színes Erzsébetváros nevű Facebook-oldalon megjelent poszt alapján írta meg a hvg.hu gazdasági hírportál zöldhíreket gyűjtő rovata, hogy a VII. kerületi önkormányzat jövő júliusban talán létrehozza a magyar főváros első védett övezetét: azaz Belső-Erzsébetváros lehet majd az első olyan „szuperblokk”, ahova csak az ott élők autózhatnak be.

Eklektikus bérház az Akácfa utca és a Dohány utca sarkán, Erzsébetvárosban – A VII. kerület Budapest legkisebb területű, de legnagyobb népsűrűségű kerülete Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A Facebookon közöltek szerint a felvetést az önkormányzat a forgalomcsillapítás próbaidőszakának hátralévő több mint fél évében szakértőkkel és a lakossággal együttműködve fogja megvizsgálni. 

Valószínűleg a konkrét részleteket is ennek az egyeztetésnek a részeként dolgozzák ki, például hogy a munkájukat végzők, taxisok, futárok, szállítók hogyan közlekedhetnek majd a kerületben, mert ilyesmiről a bejegyzésben még nem esett szó.

Neked ajánljuk
Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam