2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában

A Kia még november 11-én adott ki közleményt arról, hogy a fenntartható mobilitási megoldások szolgáltatójává szeretne válni világszerte, egyúttal nyilvánosságra hozta a stratégiát, mellyel 2045-re el szeretnék érni a karbonsemlegességet. Ennek részeként 2035-től csak elektromos autókat árulnak Európában.

A Kia a második legnagyobb autómárka a hazai piacán, Dél-Koreában, ezért döntéseik igen nagy hatásúak lehetnek a márka közvetlen gazdasági környezetében – szögezte le az autógyártó 2045-ös szén-dioxid-semlegességi stratégiáját szemléző e-cars.hu online villanyautós magazin.

A stratégia értelmében a Kia célja, hogy 2045-ig 97 százalékkal csökkentse szén-dioxid-kibocsátását a 2019-es szinthez képest, és elérje a nettó nulla kibocsátást az értékláncaiban, a gyártástól a logisztikáig és a hulladékkezelésig” – idézi a társaság közleményét az e-cars.hu cikke. A vállalat a fosszilis tüzelőanyagokból származó energiát megújuló energiával szeretné helyettesíteni külföldön 2030-ig, Dél-Koreában 2040-ig.

A Kia Concept EV9 Forrás: Kia Media

A stratégia legfőbb elemei a következők:

  • a vállalat 2045-re a teljes ellátási láncán karbonsemlegessé válik;
  • 2035-ig Európában, 2040-ig pedig a globális autópiacon is beszüntetik benzines vagy dízeles modelljeik árusítását;
  • a The Ocean Cleanup mérnöki megoldásokat fejlesztő nonprofit környezetvédelmi szervezettel együttműködve a Kia innovatív megoldásokat keres arra, hogyan vállalhat részt az iparág bolygónk megmentésében;
  • az autómárka az AutoMobility LA autószalon keretében bemutatta teljesen elektronikus SUV konceptautóját, a Concept EV9-et.

A Kia 2025-ig a tervek szerint 11 modellel bővíti elektromosjármű-kínálatát, ugyanerre az évre 6,6 százalékos részesedést kíván elérni az akkumulátoros elektromos járművek globális piacán, 2026-ra pedig jöhet az 500 ezer darabos globális éves értékesítési ráta – húzta alá az e-cars.hu.

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon 2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam