2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiveszi a részét az e-autós infrastruktúra-fejlesztésből az MVM Mobiliti

Az MVM Mobiliti Kft. működteti Magyarország legnagyobb elektromostöltő-hálózatát, 1500 e-töltési pontból álló és egyre növekvő rendszerük országos lefedettséget nyújt, és az MVM által biztosított, megújuló energiaforrásból származó zöld áramot is kínál.

A Mobiliti a 2015-ben elindított Jedlik Ányos Terv keretében 2018 és 2021 novembere között 71 elektromos töltőt telepített az önkormányzatokkal aktívan együttműködve Magyarország 26 városában 

– közölte a vállalat az MTI-vel december 8-án, szerdán. A Jedlik Ányos Terv az elektromos járművek használatához szükséges infrastruktúra kialakítását, fejlesztését tűzte ki célul.

Elektromos autót töltenek a GreenTech 2021 Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás második napján Zalaegerszegen 2021. szeptember 25-én (A kép illusztráció) Fotó: MTI/Varga György

58 töltőt saját forrásból létesített a kft., 11-et átvett az MVM-csoport egyik tagvállalatától, az MVM Partnertől, további 2-t pedig egy másik üzemeltetőtől. Hamarosan még 8, a Jedlik Ányos Tervben telepített töltő kerül át a Mobiliti kezelésébe.

A szabályok szerint az MVM Mobiliti Kft. felelőssége a töltőket a telepítéstől számított minimum 5 évig üzemeltetni, és ez alatt az idő alatt a karbantartást is elvégezni.

A cég teljes közleménye itt olvasható.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam