2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Metrófejlesztés: újabb szakasszal hosszabbodott a moszkvai Bolsaja Kolcaveja

December 7-én, kedden újabb szakaszát adták át ünnepélyes keretek között a moszkvai Bolsaja Kolcaveja, azaz Nagy Gyűrű metróvonalnak. A szakaszon 10 új megálló létesült. A polgármesteri hivatal szerint az új szakasz 1,4 millió moszkvai számára könnyíti majd meg a közlekedést – adta hírül az MTI.

A metrószakasz avatásán Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester elmondta, hogy ezzel a szakasszal a Nagy Gyűrű 70 százaléka készült el. Az utolsó kilenc állomás megnyitása pedig 2023-ban várható. 

A nagy metrógyűrű vonaláról, mikor elkészül, összesen 44 irányba lehet majd átszállni a felszíni vasútvonalakra és a fővárosi metró sugárirányú vonalaira.

A Nagy Gyűrűn összesen 31 állomást létesítenek, és a teljes hossza körülbelül 70 kilométer lesz, amivel elnyerheti a világ leghosszabb vonala címet.

Metrószerelvény halad át egy moszkvai hídon 2019. április 4-én (A kép illusztráció) Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A Nagy Gyűrű a mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető lesz, a vonalon csak új vonatok közlekednek majd, és az utasok a moszkvai metró telefonos alkalmazásában előre ellenőrizhetik, mennyire zsúfolt a beérkező szerelvény, hogy kiválasszák maguk számára a legszabadabb kocsit.

Szobjanyin hangsúlyozta, hogy a 2018-ban építeni kezdett Bolsaja Kolcaveja a felszíni Moszkvai Központi Gyűrű vasútvonallal együtt új támogató keretét képezi majd Moszkva teljes közlekedési rendszerének.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam