2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Metrófejlesztés: újabb szakasszal hosszabbodott a moszkvai Bolsaja Kolcaveja

December 7-én, kedden újabb szakaszát adták át ünnepélyes keretek között a moszkvai Bolsaja Kolcaveja, azaz Nagy Gyűrű metróvonalnak. A szakaszon 10 új megálló létesült. A polgármesteri hivatal szerint az új szakasz 1,4 millió moszkvai számára könnyíti majd meg a közlekedést – adta hírül az MTI.

A metrószakasz avatásán Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester elmondta, hogy ezzel a szakasszal a Nagy Gyűrű 70 százaléka készült el. Az utolsó kilenc állomás megnyitása pedig 2023-ban várható. 

A nagy metrógyűrű vonaláról, mikor elkészül, összesen 44 irányba lehet majd átszállni a felszíni vasútvonalakra és a fővárosi metró sugárirányú vonalaira.

A Nagy Gyűrűn összesen 31 állomást létesítenek, és a teljes hossza körülbelül 70 kilométer lesz, amivel elnyerheti a világ leghosszabb vonala címet.

Metrószerelvény halad át egy moszkvai hídon 2019. április 4-én (A kép illusztráció) Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A Nagy Gyűrű a mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető lesz, a vonalon csak új vonatok közlekednek majd, és az utasok a moszkvai metró telefonos alkalmazásában előre ellenőrizhetik, mennyire zsúfolt a beérkező szerelvény, hogy kiválasszák maguk számára a legszabadabb kocsit.

Szobjanyin hangsúlyozta, hogy a 2018-ban építeni kezdett Bolsaja Kolcaveja a felszíni Moszkvai Központi Gyűrű vasútvonallal együtt új támogató keretét képezi majd Moszkva teljes közlekedési rendszerének.

Neked ajánljuk
Következő fázisába lépett a brüsszeli alacsony kibocsátási zóna Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Egyszerűbb lett otthon hagyni az autót a Mogyoród és Budapest között ingázóknak A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam