2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre jobban szeretik a magyarok az elektromos autókat

A Belügyminisztérium által közzétett adatok szerint 2021 novemberében ismét rekordszámú regisztrációt könyvelhettünk el mind a tisztán elektromos meghajtású járművek kategóriájában, mind összességében a környezetkímélő hajtásláncú járművek csoportjában – adta hírül a villanyautosok.hu szakportál.

2021 novemberében összesen 1222 darab zéró emissziós személyautóra került fel a zöld rendszám. Mind az 1222 akkumulátoros elektromos autó volt, más zéró helyszíni kibocsátású, például hidrogénhajtású, üzemanyagcellás autót ezúttal sem vásárolt senki Magyarországon.

A villanyautók így 193 frissen regisztrált darabbal megdöntötték az előző, októberi regisztrációs rekordot. 

A számok alapján egyértelmű, hogy támogatás nélkül is szép számmal vesznek elektromos autót a magyarok, hiszen nem kaptak annyian támogatást, mint ahány villanyautót az elmúlt hónapokban regisztráltak 

– hívta fel rá a figyelmet a villanyautosok.hu.

Autókat töltenek Budapesten, a III. kerületben, a Kiskorona utcában Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

Hatótávnövelő elektromos autóból 367 darabot jegyeztek be a hónapban, ez 33-mal több az októberinél, de a 2020. decemberi 487 darabos rekordtól elmarad. A tölthető hibridek azonban szintén csúcsot döntöttek, ezekből novemberben 203 példány került az utakra. 

Teljesen elektromos autókból hatszor annyit vettek a magyarok, mint a csak részben elektromos konnektoros hibridekből.

Összességében 1792 autóra szereltek zöld rendszámot novemberben, ami 281 darabos növekedést jelent az egy hónappal korábbi adathoz képest. A hazai környezetbarát autók száma átlépte a 40 ezres határt, a tisztán elektromos autók állománya pedig meghaladta a 20 ezret – összegzett a villanyautós portál.

A hosszabb távú tendenciák bogarászásához grafikonokért és táblázatért kattintson a villanyautosok.hu cikkére

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam