2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyen töltés karácsonyra?

Jelenleg ingyenesen használhatják az elektromosautó-tulajdonosok azokat a frissen létesített elektromos töltőpontokat, amelyeket a STOP SHOP hálózat tulajdonosa telepített több mint egy tucat hazai helyszínen. A későbbiekben fizetősre fog átállni a szolgáltatás.

14 magyarországi STOP SHOP bevásárlóparkban telepítettek összesen 116 töltőpontot, melyeket most ingyenesen használhatnak a villanyautósok.

A STOP SHOP hálózat tulajdonosa, az Immofinanz azért döntött a beruházás mellett, mert egyre több a tisztán elektromos és a tölthető hibrid autó a hazai utakon, 2021 novemberében a zöld rendszámok száma már átlépte a 40 ezret.

A maximum 22 kilowattos teljesítményre képes AC töltőpontok üzemeltetését az Emobility Solutions végzi – írja a villanyautosok.hu elektromos autózással foglalkozó szakoldal. A töltők tehát egyelőre ingyenesen vehetők igénybe, de a későbbiekben tervezik a fizetős rendszerre való átállást, akkor mobiltelefonos alkalmazással lehet majd használni a hálózatot.

Egyre több hazánkban is a tölthető autó, így megérte töltőpontokba beruházni az Immofinanz AG.-nek (A kép illusztráció) Fotó: CHUTTERSNAP fotója az Unsplash-en

A 14 helyszín a következő: Békéscsaba, Budapest Hűvösvölgy, Budapest Óbuda, Budapest Újpest, Debrecen, Érd, Gödöllő, Hatvan, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Szolnok és Veszprém.

A töltőpontok elérhetősége az Emobility Solutions honlapján ellenőrizhető.

Neked ajánljuk
Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről Az újautó-piac zsugorodott, a tisztán elektromos autók értékesítése kilőtt A második elektromos koncepcióautóját mutatta be a Sony a CES-en A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam