2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről

2021 második negyedévének végére 1627 darab nyilvános elektromosautó-töltő működött Magyarországon – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A töltők száma töretlenül nő, a legnagyobb növekedés Békés és Veszprém megyében volt. Elkészült az állomások interaktív térképe is.

Darabszámok tekintetében továbbra is Budapest vezet 596 berendezéssel, ezt követi Pest megye 192 darab töltővel. Tolna és Nógrád megyében található a legkevesebb töltő (12-12 darab) – olvasható a MEKH friss beszámolójában. A beszámoló csak az engedélyköteles töltőállomásokat tartalmazza, az otthoni és más, szintén nem nyilvános töltőket nem.

A tisztán elektromos gépjárművek (5E kategória) száma a második negyedévben az előző negyedévhez képest 20 százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámmal ellátott gépkocsik 22 százalékos növekedést értek el a tárgynegyedévben 

részletezte a MEKH riportja alapján a napi.hu gazdasági hírportál.

Töltőállomás Budapesten, a II. kerületi Frankel Leó úton Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A második negyedévben az egyenáramú (DC) és a váltóáramú (AC) töltések száma, valamint a töltésre fordított energia mennyisége is jelentős növekedést mutatott az előző negyedévi adatokhoz képest.

2021 második negyedévében összesen 2248 megawattórányi villamos energiát töltöttek az autósok a nyilvános elektromos töltőállomásokon, ez 68,2 százalékkal volt több, mint az előző év azonos negyedévében, és 22,6 százalékkal volt több 2021 első negyedévéhez viszonyítva.

A töltőállomásokról interaktív térkép készült, amely megtalálható a MEKH honlapján

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam