2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről

2021 második negyedévének végére 1627 darab nyilvános elektromosautó-töltő működött Magyarországon – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A töltők száma töretlenül nő, a legnagyobb növekedés Békés és Veszprém megyében volt. Elkészült az állomások interaktív térképe is.

Darabszámok tekintetében továbbra is Budapest vezet 596 berendezéssel, ezt követi Pest megye 192 darab töltővel. Tolna és Nógrád megyében található a legkevesebb töltő (12-12 darab) – olvasható a MEKH friss beszámolójában. A beszámoló csak az engedélyköteles töltőállomásokat tartalmazza, az otthoni és más, szintén nem nyilvános töltőket nem.

A tisztán elektromos gépjárművek (5E kategória) száma a második negyedévben az előző negyedévhez képest 20 százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámmal ellátott gépkocsik 22 százalékos növekedést értek el a tárgynegyedévben 

részletezte a MEKH riportja alapján a napi.hu gazdasági hírportál.

Töltőállomás Budapesten, a II. kerületi Frankel Leó úton Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A második negyedévben az egyenáramú (DC) és a váltóáramú (AC) töltések száma, valamint a töltésre fordított energia mennyisége is jelentős növekedést mutatott az előző negyedévi adatokhoz képest.

2021 második negyedévében összesen 2248 megawattórányi villamos energiát töltöttek az autósok a nyilvános elektromos töltőállomásokon, ez 68,2 százalékkal volt több, mint az előző év azonos negyedévében, és 22,6 százalékkal volt több 2021 első negyedévéhez viszonyítva.

A töltőállomásokról interaktív térkép készült, amely megtalálható a MEKH honlapján

Neked ajánljuk
Az újautó-piac zsugorodott, a tisztán elektromos autók értékesítése kilőtt Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt Ellátásbiztonság: közzétette a MEKH a kockázati készültségi tervet Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam