2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Merész húzással népszerűsíti az elektromos autókat a brit Renault

Ha Angliában vagy Walesben adjuk le márkaszervizbe szerelésre szoruló autónkat, a Renault és leányvállalata, a Dacia szervizeiben már kizárólag csak elektromos csereautót kaphatunk a javítás idejére. 15 Renault és Dacia kereskedést érint a változás, a cél, hogy a sofőrök kedvet kapjanak az elektromos autózáshoz.

Angliában és Walesben a Renault-csoportnak 164 csereautója van 15 kereskedésben, de ezek közül csak 21 volt Renault Zoe, azaz a márka elektromos autója. Nemrég azonban további 143 darab Zoe E-Tech-hel bővült az elektromos flotta, tehát az összes kölcsönautót lecserélték elektromos járműre – számolt be róla a Renault sajtóközleménye alapján a villanyautosok.hu elektromobilitással foglalkozó szakportál.


Egy csereautó átlagosan 8 ezer kilométert fut évente, így a 164 kölcsönautó nagyjából 1 millió 312 ezer kilométernyi megtett utat tesz garantáltan elektromossá.

A Renault-csoport Angliában és Walesben teljesen elektromosra cserélte a kölcsönautó-flottáját Fotó: © 2021 Copyright Renault/Renault UK Press Office

A brit Renault célja, hogy megismertesse a vásárlókkal az elektromos autózást. A francia elektromos autó legújabb változatát jó eszköznek tartják erre, amelynek 400 kilométeres a hatótávja, a korábbiaknál gazdagabb a felszereltsége, és már DC töltésre is képes.

Sokaknak ez lesz az első találkozásuk a villanyautózással, ezért a kocsikat teljesen feltöltve adják át, de a sajtóközleményben felhívták rá a figyelmet, hogy a kocsi fedélzeti navigációja is megmutatja az alkalmi sofőröknek, merre találnak töltőpontot 

– részletezte a villanyautosok.hu.

A Zoét 48 órás tesztvezetésekre is elérhetővé teszi a cég, a vásárlási kedvet pedig finanszírozási ajánlatokkal igyekeznek felkelteni.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam