2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vége lesz az állami támogatásnak, jól fogynak a villanyautók Kínában

Az év elején 30 százalékkal csökken az állami segítség, az év végén pedig véget vet az elektromos és hibrid autók támogatásának Kína, miután a hatóságok úgy ítélték meg, hogy az eladások száma alapján már nincs szükség állami beavatkozásra az autópiacon.

Az elektromos és hibrid hajtású járművek eladásai kilőttek az ázsiai országban, ahol az elmúlt hónapokban az előző évinél több mint 100 százalékkal nagyobb forgalmat tapasztaltak a gyártók

írta meg a VG.hu a Yahoo Finance alapján.

Kína 2017 szeptemberétől támogatta az elektromos és hibrid járművek gyártását, 2022 végéig azonban kivezetik az állami hozzájárulást Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

A kínai autógyártók szövetségének (CAAM) becslése szerint 2022-ben az összes eladás 18 százalékát adják majd az alternatív meghajtású autók, miközben 2019-ben még csak a forgalom 5 százalékát tették ki.

Az iparági szervezet szerint 27,5 millió járművet adhatnak el az idén, ebből ötmillió lehet elektromos vagy hibrid.

Kína a világ legnagyobb szennyezője. Az alternatív meghajtású járművek elterjesztésével azonban ambiciózus célja van az országnak, azt szeretnék elérni a világ egyik legnagyobb piacán, hogy 2035-re az autók többsége már tiszta energiával üzemeljen.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam