2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vége lesz az állami támogatásnak, jól fogynak a villanyautók Kínában

Az év elején 30 százalékkal csökken az állami segítség, az év végén pedig véget vet az elektromos és hibrid autók támogatásának Kína, miután a hatóságok úgy ítélték meg, hogy az eladások száma alapján már nincs szükség állami beavatkozásra az autópiacon.

Az elektromos és hibrid hajtású járművek eladásai kilőttek az ázsiai országban, ahol az elmúlt hónapokban az előző évinél több mint 100 százalékkal nagyobb forgalmat tapasztaltak a gyártók

írta meg a VG.hu a Yahoo Finance alapján.

Kína 2017 szeptemberétől támogatta az elektromos és hibrid járművek gyártását, 2022 végéig azonban kivezetik az állami hozzájárulást Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

A kínai autógyártók szövetségének (CAAM) becslése szerint 2022-ben az összes eladás 18 százalékát adják majd az alternatív meghajtású autók, miközben 2019-ben még csak a forgalom 5 százalékát tették ki.

Az iparági szervezet szerint 27,5 millió járművet adhatnak el az idén, ebből ötmillió lehet elektromos vagy hibrid.

Kína a világ legnagyobb szennyezője. Az alternatív meghajtású járművek elterjesztésével azonban ambiciózus célja van az országnak, azt szeretnék elérni a világ egyik legnagyobb piacán, hogy 2035-re az autók többsége már tiszta energiával üzemeljen.

Neked ajánljuk
Nőtt az alternatív meghajtású járművek eladása Kínában Meg fogja érezni a brit költségvetés a villanyautók terjedését Honnan szerzi majd az EU az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagokat? A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam