2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Márciustól megváltoznak az autóreklámok Franciaországban

Sikeres volt a környezetvédők lobbija: 2022 márciusától Franciaországban a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében az autóreklámoknak arra kell ösztönözniük az embereket, hogy fontolják meg, nem tudnak-e inkább környezetbarát közlekedési módot választani az autózás helyett.

Az új szabályozás a nyomtatott és az online sajtóban, illetve a tévében és a rádióban megjelenő reklámokra is vonatkozik majd.

Az autóreklámoknak szabványüzenetek formájában kell majd tartalmazniuk az arra vonatkozó javaslatot, hogy az emberek lehetőség szerint inkább környezettudatosabb közlekedési megoldások mellett döntsenek.

Az autógyártók három lehetőség közül választhatnak:

  • „Fontolja meg a telekocsizást”
  • „Mindennapi utazásaihoz használjon tömegközlekedést”
  • „Rövid utak esetén válassza a gyaloglást vagy a kerékpározást”

Emellett a reklámoknak tartalmazniuk kell a #SeDeplacerMoinsPolluer (Mozogjon, és szennyezzen kevesebbet) hashtaget is – írja a 444.hu a France 24 cikke alapján.

Kerékpáros halad el a Diadalív előtt a párizsi Champs-Élysées sugárúton 2020. május 27-én Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

A hirdetésekben fel kell majd tüntetni a reklámozott jármű szén-dioxid-kibocsátása mellett egy új rangsorolási rendszer szerinti besorolást is, amely tájékoztatja a vásárlókat a környezeti hatásokról, és amely része a francia kormány által 2021 júliusában jóváhagyott klímatörvénynek.

Franciaországban 2028-tól teljesen betiltják a leginkább szennyező járművek reklámozását, tehát azokét, amelyek kilométerenként több mint 123 gramm szén-dioxidot bocsátanak ki, így például sok népszerű SUV népszerűsítését is 

hívja fel rá a figyelmet a hírportál.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam