2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töltőtelepítésre köteleznék a spanyol benzinkutakat

A spanyol környezetvédelmi minisztérium komoly lépésre készül az elektrifikáció ösztönzése terén: töltőtelepítésre kötelezné azokat a benzinkutakat, amelyek legalább 5 millió liter üzemanyagot adtak el 2019-ben, vagy meghatározók a régiójukban. A határidőket 2023-ra tűznék ki.

Ezzel a szabályozással kiszűrnék a koronavírus torzító hatását, és azokat a töltőállomásokat is bevonnák a körbe, amelyek az 5 millió literes küszöb alatt ragadtak ugyan, de például egyedüli benzinkútként üzemelnek egy kis szigeten vagy egy alacsony népsűrűségű régióban 

írja a villanyautosok.hu elektromobilitással foglalkozó szakoldal az electrive.com cikke alapján.

Naplemente a gyorsforgalmi út felett Málaga városában, Spanyolországban Fotó: Patrick Robert Doyle fotója az Unsplash-en

Az 5 millió és 10 millió liter közé eső forgalmú kutaknak legalább 1 darab 50 kilowattos vagy afeletti teljesítményű DC villámtöltőt kellene kiépíteniük 2023 augusztusáig. Ez a kitétel több mint 800 kutat érintene.

Azok a kutak, amelyek forgalma évi 10 millió liter felett van, legalább 1 darab 150 kilowattos vagy annál nagyobb teljesítményű töltőt kell hogy telepítsenek 2023 februárjáig. Több mint 200 ilyen állomás működik Spanyolországban.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam