2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható kerozinra költ a KLM, az utasoknak is mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk

Fél százalékos arányban fenntartható kerozint kever az Amszterdamból induló gépeinek üzemanyagába a KLM, ezért mostantól a légitársaság ezeken a járatokon az út hosszától és az utazási osztálytól függően 1-től 12 euróig terjedő összeget számol fel, melyet az utasoknak kell megfizetni.

A rövid távú, turistaosztályú jegyeknél 1 euró a pluszköltség, míg 12 eurót a hosszú távon, üzleti osztályon utazóknak kell fizetniük – részletezte a KLM az MTI-hez eljuttatott közleményében. A költséget a foglalási rendszer automatikusan hozzáadja a jegy árához, az így befolyó összeget pedig kizárólag az alternatív üzemanyag beszerzésére fordíthatja a légitársaság.

Mivel a KLM naponta három járatot indít Amszterdamból Budapestre, a változás a magyar vagy Magyarországra tartó utasokat is érinteni fogja.

A képen éppen a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről száll fel a KLM légitársaság Boeing 737 típusú, Amszterdamba induló járata – Ebben az irányban nem, de az Amszterdamból Budapestre tartó repülőkön pluszösszeget kell fizetniük az utasoknak Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

A holland KLM használt sütőolajból vagy faipari melléktermékekből előállított üzemanyagot vásárol, a fél százalékos keveréshez szükséges mennyiséget már lekötötte.

A fenntartható kerozin jelenleg négyszer annyiba kerül, mint a normál kerozin. Használata mégis fontos, mert teljes életciklusra vetítve legalább 75 százalékkal képes csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást a hagyományos tüzelőanyaghoz képest.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam