2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tavaly decemberben először előzték le a tisztán elektromos autók a dízeleket Európában

A hibrid, plug-in hibrid és elektromos autók regisztrációja összesítve egy ideje már meghaladta a dízelautókét Európában, de az elmúlt év utolsó hónapjában a tisztán elektromos autók eladása önmagában lekörözte a dízelek értékesítését. A Financial Times történelmi előzésnek titulálta az esetet.

Decemberben ugyanis körülbelül 176 000 darab teljesen elektromos autót adtak el Európában, szemben a 160 ezer dízellel.

Az európai autópiac összességében negatív eredménnyel zárta a 2021-es évet, az elektromos autók szegmensének növekedése azonban töretlenül folytatódott – írta a Financial Times cikke alapján a hvg.hu gazdasági portál.

A teljesen elektromos autók történelmi előzést hajtottak végre Európában Fotó: Michael Fousert fotója az Unsplashen

Az előzetes adatok szerint a legfejlettebb tizennyolc nyugat-európai piacon – köztük az Egyesült Királyságban – értékesített új autók több mint ötöde teljesen elektromos volt, míg a dízelautók az eladások kevesebb mint 19 százalékát tették ki, tehát éppen az eddig dízelpárti Nyugat-Európa mozdult nagyot az elektromobilitás irányába.

Az elektromos autók értékesítésében a Volkswagen áll az élen Nyugat-Európában, 2021-ben több mint 310 ezer akkumulátoros elektromos modellt értékesítettek a régióban az összesen eladott 3,5 millióból. 

Neked ajánljuk
Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Nőtt az asztmás emberek száma 2000 és 2019 között (infografika) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam