2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt

Az Audi 2021-ben 1 680 512 autót adott el, ami 0,7 százalékos visszaesést jelent a 2020. évi eladásokhoz képest – ismertette a cég a tavalyi eredményeket egy közleményben, amelyet a Volkswagen-konszern márkáinak magyarországi importőre, a Porsche Hungaria juttatott el az MTI-hez.

A prémium járműveket gyártó autókonszern a globális beszállítói problémákkal és a pandémia hatásaival terhes 2021-es év teljesítményét illetően az értékesítés csekély visszaesése mellett az elektromos modellek eladásainak csaknem 60 százalékos bővülésről számolt be.

A képen az Audi e-tron S szeli a tájat Fotó: AUDI AG/Audi MediaCenter

A teljesen elektromos modellek értékesítése ugyanakkor folyamatosan növekszik 

– hangsúlyozta a cég. 2021-ben az Audi 81 894 teljesen elektromos járművet adott el, ez 57,5 százalékos növekedést jelent.

A márka az elmúlt évben négy új elektromos modellt vezetett be, a tervek szerint 2025-re több mint 20 teljesen elektromos modell lesz az Audi portfóliójában, 2026-tól pedig kizárólag elektromos autókat fog eladásra kínálni a márka.

A vállalat elkötelezett az elektromobilitás mellett. Ez a beruházási kiadások tervezésében is megmutatkozik, a 2021 végén jóváhagyott tervek alapján ugyanis az Audi 2022 és 2026 között mintegy 18 milliárd eurót költ majd villamosításra és hibridizációra.

Neked ajánljuk
A Stellantis hisz az autómegosztás jövőjében Még kevés az elektromos busz a német utakon Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam