2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesla idén nem új modellel jön, hanem a termelés növelésére helyezi a hangsúlyt

Történelme során 2020-ban zárt először nyereséggel évet a Tesla, akkor 721 millió dollár volt a cég adózott eredménye. 2021-re ez az összeg 5,52 milliárd (!) dollárra ugrott. Az autógyártó bevétele 71 százalékkal, 53,8 milliárd dollárra nőtt, az eladott autók száma 87 százalékkal, 936 ezerre emelkedett.

A Tesla tavalyi negyedik negyedévi adózott eredménye 2,3 milliárd dollárra, részvényenként 2,05 dollárra nőtt, szemben az előző év azonos időszakában elért 270 millió dollárral, részvényenként 0,24 dollárral.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 2,54 dollár volt, ami felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szereplő 2,36 dollárt – részletezte tovább az elektromosjármű-gyártó gazdasági eredményeit az MTI közleménye.

A Tesla Model S Fotó: Courtesy of Tesla, Inc./Tesla Gallery

Akit nem a számok csigáznak fel, hanem inkább az Elon Musk agyából kipattanó újabb meg újabb invenciózus elektromos járművek érdekelnek, annak talán rossz hír, hogy a Tesla vezérigazgatója egy befektetőkkel folytatott konferenciabeszélgetésen elmondta:

a vállalat idén nem fog új autómodelleket piacra dobni.

„A Tesla idén a termelés növelésére helyezi a hangsúlyt” – jelentette ki Musk, azt is hozzátéve, hogy 2022-ben több mint 50 százalékkal tervezik bővíteni a kiszállítást.

Neked ajánljuk
A Stellantis hisz az autómegosztás jövőjében Még kevés az elektromos busz a német utakon Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam