2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy év alatt megduplázódott az elektromos töltések száma Bécsben

Bécs új klímaterve szerint 2040-re eltűnnek majd a dízel- és benzinüzemű autók a város útjairól. Ez nem is tűnik lehetetlennek annak fényében, hogy nagyon népszerűek a bécsiek körében az elektromos autók. A Wien Energie közleménye szerint legalábbis egy év alatt több mint duplájára nőtt a töltések száma a bécsi töltőállomásokon.

2020-ban a bécsiek mintegy 130 ezerszer töltötték elektromos vagy hibrid autóikat a város töltőállomásain, 2021-ben 310 ezerre nőtt az elektromos töltések száma a fővárosban.

Az emelkedés a napi átlagokat vizsgálva is kitűnik: 2020 decemberében átlagosan 312-szer csatlakoztatták e-autójukat a bécsiek a város valamelyik töltőállomásán, 2021 végére a csatlakozások száma csaknem megnégyszereződött.

A legtöbb tulajdonos inkább hétköznap használja az állomásokat, ilyenkor 40 százalékkal magasabb a töltőpontok kihasználtsága, mint hétvégén – részletezte Bécs Város Külképviseleti Irodája az e-autós sikertörténetet számokban.

A legtöbb tulajdonos inkább hétköznap használja az állomásokat, ilyenkor 40 százalékkal magasabb a töltőpontok kihasználtsága Fotó: © Wien Energie

Az osztrák főváros energiaszolgáltatója a nagyobb keresletre nagyobb kínálattal igyekszik reagálni, ezért a vállalat 2022-ben 200 új nyilvános töltőállomással és két gyorstöltőparkkal bővíti Bécs töltőinfrastruktúráját. A gyorstöltőparkokba 10-10 töltőoszlopot telepítenek, egyenként 150 kilowattos teljesítménnyel.

A Wien Energie töltőhálózat-bővítési projektje jól passzol a város klímamenetrendjébe, Michael Ludwig polgármester ugyanis január 21-én jelentette be Bécs klímavédelmi tervét, melynek értelmében 2040-re szeretnék teljesen eltüntetni az osztrák főváros utcáiról a dízel- és benzinüzemű járműveket.

Neked ajánljuk
Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam