2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Uniós átlag felett a közlekedés zöldítésében

Az Eurostat adatai szerint Magyarország az uniós átlag felett, a régióban a legjobban teljesít a közlekedésben használt megújuló energiaforrások részarányában. A kimagasló eredményt tovább javítja a klíma- és természetvédelmi akcióterv, amely több intézkedéssel is ösztönzi az elektromos mobilitás elterjesztését.

A közlekedési energiafelhasználás 11,6 százalékát tették ki a megújuló energiaforrások 2020-ban Magyarországon az Eurostat napokban publikált összegzése szerint.

Ezzel hazánk nemcsak a tízszázalékos célt, hanem az EU 10,2 százalékos átlagát is felülmúlja. Néhány észak-európai országé és a Benelux államoké után a hatodik legerősebb mutató a kontinensen a magyar, amely az osztrák adatot is előzve az első a régióban – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Magyarország 2010 óta közel kétszeresére javította a megújuló részarányt a közlekedésben Fotó: Pixabay

A közlekedés zöldítésére fokozott figyelmet kell fordítani, hiszen az üvegházhatásúgáz-kibocsátás mintegy ötödéért az ágazat, ezen belül 98 százalékban a közúti forgalom felel. 

A szektor leginkább a tisztább üzemanyag-felhasználással, első helyen a villamos energia térnyerésével válhat klímabarátabbá, ezért is támogatja a kormány egyebek mellett az elektromos személygépjárművek, buszok, az elektromos rásegítésű kerékpárok és teherszállító kerékpárok vásárlását.

Neked ajánljuk
Rendet tesz a főváros a széthagyott rollerek és bérbringák között Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam