2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két uniós ország is lassítaná az elektrifikációt a járműiparban

2021 júliusában az Európai Bizottság azt javasolta, hogy 2035-re tiltsák be a belső égésű motorok minden típusát, tehát ne lehessen se benzines, se dízelmotoros, se pedig hibrid új autókat értékesíteni az unióban. Két ország is van azonban, amely nem ért egyet a teljes tilalommal.

Németország közlekedési minisztere, Volker Wissing informális találkozón vett részt más európai országok képviselőivel Párizs közelében.

„Szeretnénk 2035 után is engedélyezni a belső égésű motorokat” – mondta Wissing a Motor1.com autós portál szerint a találkozó után.

Németország azonban csak abban az esetben engedélyezné ezeknek a motortípusoknak a továbbélését, ha azokat csak szintetikus üzemanyagokkal lehetne használni, műszakilag lehetetlen volna őket fosszilis üzemanyagokkal működtetni 

fűzte hozzá a hvg.hu.

Volker Wissing szerint szükség van a belső égésű motorral hajtott járművekre.

„Nem számíthatunk csak az elektromos vagy hidrogénes mobilitásra a jövőben” – mondta a német miniszter. „Technológiailag semlegesnek kell maradnunk” – fűzte hozzá később.

A Mercedes AMG ONE szupersportkocsi a müncheni Nemzetközi Autószalonon (IAA) 2021. szeptember 7-én Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Németország mellett tavaly Franciaország is felszólalt a belső égésű motoros autók értékesítésének tilalma ellen – figyelmeztet rá a hvg.hu cikke.

Németország és Franciaország korábban 2040-re datálta a belső égésű motoros autók értékesítésének tiltását. Az EU-ban csak ez a két ország lobbizik a hagyományos motorok hosszabb üzemben tartásáért.

Valószínűleg azért igyekeznek késleltetni a tiltást, mert biztosítani szeretnék, hogy a gyártók több ideig forgalmazhassák a kínálatukban jelenleg fontos szerepet játszó hibrideket.

Neked ajánljuk
Inkább kevesebb autót Kevés a víz: betiltják a gyepet Las Vegasban Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam