2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

164 sűrített földgázzal üzemelő autóbusz érkezik a Volánbusz Zrt. flottájába

2022-ben 164 darab új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusszal gazdagodik a Volánbusz járműállománya. 75 darab a fővárosi agglomerációban közlekedik majd nyár végétől, Szegeden 10, Szolnokon 40, Zalaegerszegen 39 áll majd forgalomba – írta az MTI a társaság sajtótájékoztatójáról szóló tudósításában.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy modern közlekedési vállalat nem képzelhető el környezetbarát, energiatakarékos eszközök nélkül.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter beszélt a sajtótájékoztatón Fotó: © Volánbusz Zrt.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormányzati forrásból beszerzett 75 új CNG-busz hetente 300 ezer utast szállít majd Budapesten és az agglomerációban. A buszok a kékbuszos flotta részeként, a BKK hálózatában közlekednek majd.

A korábban beszerzett 40 darab Mercedes márkájú elektromos buszt is számításba véve így már kizárólag környezetbarát, alternatív hajtásrendszerű szóló buszok fognak közlekedni a fővárosi agglomerációban – húzta alá Fürjes Balázs az MTI szerint. 

Neked ajánljuk
Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat Jó idős menetrendre váltott a BKK A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam