2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gázüzemű buszok érkeznek Zalába

Összesen 164 darab új, sűrített földgázzal üzemelő autóbusszal bővül idén a Volánbusz flottája, ebből 39 jármű Zalaegerszegen áll üzembe az ősszel. A sűrített földgáz használata a hagyományos hajtóanyagokhoz képest alacsonyabb szén-dioxid- és koromkibocsátást eredményez.

A Volánbusz 2021 nyarán írt ki közbeszerzést a 164 darab új, sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas, azaz CNG) üzemelő autóbusz beszerzésére. Az eljárás eredménye alapján az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. szállíthatja le az MAN Lion's City 12 G típusú, alacsony padlós, kéttengelyes, szóló kivitelű járműveket 

– írta a közlekedési vállalat az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Egy CNG-üzemű autóbusz áll a töltőállomáson Miskolcon 2016. március 4-én Fotó: MTI Fotó/Vajda János

A buszokat Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, CNG-üzemű motor hajtja. A járművek 35 ülőhelyet kínálnak, és összesen 93 utas szállítására alkalmasak. Mindegyik busz akadálymentes kialakítású – részletezte a közlemény.

Zala megyébe 2018 óta 61 új autóbusz érkezett, hogy a közösségi közlekedést választók számára egyre kényelmesebb lehessen az utazás, a környezetet viszont egyre kevesebb szén-dioxiddal és korommal terhelje a buszforgalom.

Neked ajánljuk
Milyen legyen az Aquincumi híd? Inkább kevesebb autót A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam