2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A DAF öt elektromos kamiont szállít a brit Amazonnak

Tisztán elektromos tehergépkocsik érkeznek az amerikai kereskedelmi cégóriás brit flottájába. A járművek dízelhajtású teherautókat váltanak ki, a segítségükkel évi mintegy 170 tonna szén-dioxid kibocsátását kerülheti el a vállalat. Az Amazon a Shipment Zero stratégia jegyében vásárolt be az e-kamionokból.

Öt tisztán elektromos meghajtású, CF Electric típusú nyerges vontatót szállított a DAF az Amazonnak az Egyesült Királyságba, amelyek a „middle mile” szektorba fognak besegíteni, tehát a raktárakból és elosztóközpontokból az üzlethelyiségekig szállítanak majd 

adta hírül a villanyautosok.hu.

A DAF CF Electric e-kamionoknak két verziója elérhető: a 4×2 hajtásképletű, 37 tonnás bruttó össztömegű, valamint a 6×2 hajtásképletű, 28 tonnás bruttó össztömegű. A 240 kilowatt csúcsteljesítményű motort a bruttó 350 kilowattórás akkumulátor táplálja, amely 250 kilowatt teljesítménnyel akár 75 perc alatt feltölthető. A DAF szerint okos tervezéssel a járművek akár napi 500 kilométert is képesek megtenni – részletezte az elektrifikációval foglalkozó szakoldal.

Öt CF Electric elektromos tehergépkocsit szállít a DAF a brit Amazonnak Fotó: DAF

Az Amazon a 37 tonnás változatból vásárolt.

Az e-kamionok érkezése a flottába a Shipment Zero stratégiát erősíti. Az Amazon célkitűzései szerint 2030-ra a cég kiszállításainak fele karbonsemlegesen történik majd.

Az európai flotta elektrifikációja már évekkel ezelőtt megkezdődött a kisteherautók cseréjével, de a „middle mile” szállításban ezek a mostaniak az első elektromos járművek.

Neked ajánljuk
Fájdalmas, de kizárták az Európai Év Fája versenyből az orosz tölgyet (videókkal) Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert Országos naperőműboom várható
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam