2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Társadalmi egyeztetést kezdeményezett a Havanna-lakótelep közösségi közlekedéséről a BKK

Az utasforgalmi felmérések tapasztalatai és az utasok észrevételei alapján menetrendi változtatásokat tervez a XVIII. és a XIX. kerületben a Budapesti Közlekedési Központ, ezért az utazók igényeihez való jobb igazodás érdekében a 136E és a 194M buszok közlekedésével kapcsolatban társadalmi egyeztetést kezdeményeztek.

A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelei igényeit figyelembe véve, valamint a XVIII. és a XIX. kerület önkormányzataival egyeztetve az alábbi változásokat tervezi bevezetni a BKK honlapján megjelent közlemény szerint:

  • A 136E busz a továbbiakban 136-os jelzéssel közlekedik majd a megszokott útvonalon, de több helyen áll meg: a lajosmizsei sorompónál, a Villanytelepnél és a kispesti Kossuth tér, Simonyi Zsigmond utca megállóhelyeken is fel lehet majd szállni rá.
  • A 194M busz a metrópótlástól független, állandó járattá válik, és 142E jelzéssel változatlan útvonalon és megállási renddel közlekedik tovább, ám üzemideje jelentősen hosszabb lesz: hétköznap késő este és hétvégén egész nap jár majd.
Az utazók igényeit jobban figyelembe vevő menetrendet szeretne tervezni, ezért társadalmi egyeztetésre hív a BKK Fotó: BKK

A fenti javaslatok a BKK honlapján alaposabban is megismerhetők, velük kapcsolatban április 7-ig várja a közlekedési társaság az ügyfelek észrevételeit a társadalmi egyeztetés internetes felületén, ide kattintva.

Neked ajánljuk
Inkább kevesebb autót A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Energiaátmenet: a krízis egyúttal lehetőség Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam