2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zebrák költöztek a Blaha Lujza térre

A BKK március 30-án, szerdán két új zebrát adott át a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában, a megújuló Blaha Lujza téren. A kereszteződés az elkészülte után minden irányban akadálymentesen átjárható lesz a felszínen. Lassan helyükre kerülnek a növénykazetták, és zajlanak a további fatelepítések előkészületei is.

A Blaha Lujza tér átépítése szerződés szerinti ütemben halad – szögezte le a Budapesti Közlekedési központ a honlapján. A Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében összesen három új gyalogátkelőt létesít a BKK. Ezek közül kettő – az Erzsébet körúti és a tér túloldalán lévő Rákóczi úti – március 30-án elkészült. A harmadikat a tér sarkánál, a buszmegállóhoz közel fogják kialakítani 

részletezte a friss közlemény.

Új zebrák a Blaha Lujza téren Fotó: BKK

Az új gyalogátkelőhelyek középszigettel készültek, és új jelzőlámpák is kikerültek.

A tér korszerűsítésével a kereszteződés minden ágán lesz hangjelzéssel kiegészített, akadálymentes, felszíni gyalogátkelő. Három új zebrát telepítenek, valamint a József körúton megmaradnak a régiek.

A téren elkezdődött a növénykazetták burkolatának felhelyezése, és újabb fák telepítését készítik elő.

A tér felújításáról, a célokról, a munkálatok ütemezéséről és a közlekedési változásokról ide kattintva tájékozódhatnak részletesebben a Budapesten közlekedők.

Neked ajánljuk
A épületek zöld felújításáról tartanak workshopot Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Az üvegpalackok többutas megoldások helyett ma szó szerint az útban végzik Metrózni fejedelmi élmény Koncert a kárpátaljai árvákért
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam