2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos rásegítéssel tekerhetnek a postások a dimbes-dombos útvonalakon

A Magyar Posta Zrt. friss közleménye szerint 2022 végéig legalább 1200 elektromos rásegítésű kerékpárt kapnak a postások, 2023-ban pedig további 500 jármű beszerzésére kerülhet sor – számolt be róla március 30-án, szerdán az MTI híradása alapján a villanyautosok.hu elektromos mobilitással foglalkozó szakoldal.

Jelenleg több mint 4400 postai kézbesítő közlekedik kerékpárral, közülük már nagyjából 500-an használnak elektromos meghajtású biciklit. A mostani, mintegy egymilliárd forint értékű beszerzéssel 2023 elejére megnégyszereződik majd a Magyar Posta elektromoskerékpár-flottája – írta a villanyautosok.hu.

A kép 2012-ben készült Dervalics György postai kézbesítőről, amint kerékpárjához ballag a nagykanizsai 1-es posta udvarán. Jelenleg több mint 4400 postai kézbesítő közlekedik kerékpárral, közülük ma már nagyjából 500-an elektromos meghajtású biciklivel Fotó: MTI Fotó/Varga György

Az új kerékpárokat azokban a járásokban fogják használni, ahol a kézbesítőknek hosszabb vagy emelkedőkkel tarkított útvonalakat kell megtenniük, esetleg nagyon sok a küldemény. Az első 300 kerékpár már a napokban megérkezik a posta alkalmazottaihoz.

A posta a közlemény szerint háromkerekű elektromos segédmotorok üzembe állítását is tervezi.

Neked ajánljuk
12 hidrogénvonatot állítanak forgalomba Dél-Romániában Hatalmas a biciklis pezsgés a Balatonnál A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam