2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

40 új gázüzemű busz érkezik az ősszel Jász-Nagykun-Szolnok megyébe

A Volán járműparkja egy sikeres 2021. évi közbeszerzésnek köszönhetően összesen 164 sűrített földgázzal üzemelő autóbusszal bővül, az új buszokból 40 kerül Szolnokra, 10 jut Szegedre, 39 Zalaegerszegre, 75 pedig a fővárosi agglomerációban szállítja majd az utasokat. A korszerűsítés fenntarthatósági célokat is szolgál.

Ősztől 40 új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusz áll majd munkába Szolnok elővárosi vonalain – közölte a Volánbusz március 31-én, csütörtökön az MTI-vel.

4 éve kezdődött el az országos járműfiatalítási program, Jász-Nagykun-Szolnok megyében azóta a buszállomány 25 százalékát cserélték le új, korszerűbb járművekre, így a helyi buszflotta átlagos életkora 13,6 évről 11,5 évre csökkent.

Sűrített földgázzal (CNG) hajtott autóbuszok a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. telephelyén 2015. november 17-én. A társaság a teljes autóbuszflottáját lecserélte környezetkímélő járművekre 2015 őszén (A kép illusztráció) Fotó: MTI Fotó/Varga György

2021-ben 30 új buszt helyeztek forgalomba a megye településein, míg országszerte összesen 1780 új és újszerű autóbusz állt vagy áll még 2022 folyamán forgalomba a 2021 végéig lezárt beszerzéseknek köszönhetően.

A Volán közleménye szerint 2022 végéig buszállományuk 45 százalékát cserélik le, így a teljes flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet.

A MÁV-Volán Csoport a 164 gázüzemű busz mellé 100 elektromos járművet is beszerez a Zöld Busz Program keretében, így év végére Magyarországon működhet majd Közép-Európa egyik legnagyobb, alternatív meghajtású járművekből álló autóbuszflottája 

– hangsúlyozta a közlekedési vállalat.

Neked ajánljuk
Milyen legyen az Aquincumi híd? Inkább kevesebb autót A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam