2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Model 3 és a Model Y a legkeresettebb Tesla-modellek

A Tesla egy hajszálnyival több mint 310 ezer elektromos autót szállított le 2022 első negyedévében, az elemzők ennél kicsit jobb évkezdésre számítottak. A tulajdonoshoz kerülő járművek 95 százaléka Model 3 vagy Model Y volt, mellettük a Model S-t és Model X-et keresték a vásárlók.

Az elektromos autókat gyártó Tesla az idei első negyedévben 305 ezer 407 autót készített, ez csaknem 70 százalékkal több az egy évvel korábbinál, de mintegy 400 autóval kevesebb a tavalyi utolsó negyedévhez viszonyítva – adta hírül az MTI.

2022 első három hónapjában a Tesla 310 ezer 48 elektromos járművet szállított le, ez jóval több a 2021 ugyanezen időszakában tulajdonoshoz kerülő 184 ezer 800 új Teslánál.

Teslák töltőn Fotó: Courtesy of Tesla, Inc.

Az elemzők bizakodóbbak voltak, 317 ezer leszállított Teslával számoltak az idei első negyedévre.

A cég közlése szerint a leszállított elektromos járművek 95 százaléka Model 3 és Model Y volt. 

Neked ajánljuk
A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam