2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áprilistól több villanyautó cirkál a GreenGo flottájában

A GreenGo autómegosztónál eddig 320 elektromos autó volt elérhető, áprilistól viszont már több mint 400 villanyautó bérelhető. A flottát kizárólag elektromos autók, Volkswagen e-Up, Skoda Citigo e iV személygépjárművek, valamint áruszállításra is alkalmas Renault Kangoo Z.E. modellek alkotják.

Növelte a kizárólag villanyautókból álló flottáját a GreenGo – közölte a közösségi autómegosztó szolgáltató április 4-én, hétfőn az MTI-vel.

A szolgáltató az is elárulta, hogy bár legtöbben továbbra is Budapesten belül, rövidebb távokra használják a szolgáltatást, de a 24 órás napidíj bevezetése óta folyamatosan nő a hosszabb távú bérlések száma is. Statisztikájuk szerint az eddigi leghosszabb egy bérlés alatt megtett út 987 kilométer volt, a legtöbbször bérlő ügyfél pedig több mint 2 ezer alkalommal használta az autómegosztót.

A GreenGo ügyfeleinek száma 2020-ról 2021-re 30 százalékkal nőtt, és megközelítően ugyanennyivel emelkedett a megtett kilométerek száma is.

A GreenGo 2016-ban indult Budapesten 70 villanyautóval, mára 400 elektromos jármű áll a felhasználók rendelkezésére (A kép illusztráció) Fotó: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ádám Boglárka, a GreenGo vezérigazgatója a közleményben rámutatott arra, hogy egyre többen ismerik fel a közösségi autómegosztásban rejlő előnyöket, főként a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot.

Nagyjából évi 7500 kilométeres használat alatt sokak számára anyagilag is jobban megéri a carsharinget választani 

– húzta alá a vezérigazgató.

Neked ajánljuk
Milyen legyen az Aquincumi híd? Inkább kevesebb autót A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam