2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokszorosára bővül a hazai ultragyors töltőhálózat

Magyarországon jelenleg mintegy 30 ultragyors, legalább 150 kilowattos teljesítményű töltő üzemel, és három vállalati kezdeményezésű projektben most megközelítőleg 70 helyszínen épül ki további 220 korszerű töltőpont. Megvannak a támogatási döntések az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz aktuális fordulójában.

A vártnál hamarabb születtek meg a támogatási döntések az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF2) keretében a tagországok által prezentált polgári-katonai kettős célú és alternatív üzemanyagokat érintő közlekedési projektjavaslatokról – írta a telex.hu az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye alapján.

A legtöbb nyertes pályázattal Magyarország és Lengyelország büszkélkedhet.

A Volvo svéd járműgyártó elektromos autója, a Volvo C40 Recharge (A kép illusztráció) Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Claudio Bresciani

5 hazai fejlesztési terv valósulhat meg összesen több mint 11 milliárd forintból. A nyertes projektek közül 4 az elektromos autózás további térnyerését támogatja az országban jelenleg üzemelő ultragyors töltőhálózat bővítésével és a fővárosi repülőtér belső töltő-infrastruktúrájának kiépítésével.

3 vállalati kezdeményezésű projektben mintegy 70 helyszínen épül ki 220 korszerű töltőpont. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren pedig 165 e-töltőállomást telepítenek a földi kiszolgáló járművek, a reptéri személyzet és a vállalkozások számára. 

2021. év eleje óta Magyarországon 28 ezerről 48 ezerre nőtt a zöld rendszámmal ellátott autók száma, ezeknek nagyjából a fele tisztán elektromos. 

Neked ajánljuk
Igaz, hogy az e-autók környezetszennyezőbbek, mint a hagyományos meghajtásúak? Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Szélvédők újrahasznosításával próbálkozik az Audi Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam